Forside Hvordan bli naprapat?

Hvordan bli naprapat?

Alle medlemmer i NNF er utdannet eller under studier ved Naprapathögskolan i Stockholm. Naprapatstudiet i Stockholm er et fireårig heltidsstudium.

Under hele studietiden smeltes den teoretiske og praktiske undervisningen sammen i veilederstyrt praksis, der elevene behandler pasienter på skolens elevklinikk. Siden autorisering av naprapater i Sverige og Finland trådte i kraft i 1994, har et femte turnusår kommet i tillegg for å oppnå en svensk eller finsk autorisasjon (dette er ikke nødvendig for naprapater som skal praktisere i Norge).

Informasjon om utdannelsen og søknadsskjema finner du på Naprapathögskolan sine websider.

For informasjon utover det som står her, ta kontakt med Naprapathögskolan på tel: +46 8 16 01 20 eller mail: info@nph.se

Opptakskrav Naprapathögskolan i Stockholm
Opptakskravene er norsk generell studiekompetanse, samt godkjente grunnkurs i norsk og engelsk (som man har uansett hvis man har generell studiekompetanse fra norsk videregående).

Man kan få ekstrapoeng ved
• universitetsutdannelse (minst 20 studiepoeng)
• utdannelse innen manuell medisin, for eksempel i massasje
• praksis hos legitimert naprapat, kiropraktor eller fysioterapeut

Du får også meritpoeng for Naprapathögskolans forberedende kurs:
• preparandkurs
• massasjekurs
• stretchingkurs

Påmelding til forberedende kurs gjøres direkte på hjemmesiden til Naprapathögskolan. Det gis ikke poeng for arbeidserfaring, men alderspoeng for de som er over 25 år.

I følge nettsiden tildeles en kvote av studieplassene til norske søkere hvert år. Karaktersnittet for opptak varierer fra år til år.

Du kan lese mer om opptaket på hjemmesidene til høgskolen:
Behorighet & urval
Spørsmål & svar