Forside Naprapati Hva gjør naprapaten?

Hva gjør naprapaten?

Naprapatene gir manuell behandling av muskel- og leddplager, både akutt, kronisk, forebyggende og rehabiliterende. Pasientens anamnese (pasientens historie), undersøkelser og tester danner grunnlaget for den individuelle behandlingen. Det legges stor vekt på å analysere og forebygge underliggende årsaker.

Copyright www.rygg-rehab.no

Behandlingen retter seg i første omgang inn mot å gjenskape normal funksjon i muskel- og skjelettsystemet. Alle behandlingsformene er basert på anerkjente behandlingsmetoder. Ved å kombinere ulike behandlingsteknikker kan en behandling hos naprapat redusere muskelsmerter og dårlig bevegelse.

Behandling av idrettsskader og forebygging innenfor idrettsmiljøer er også et viktig arbeidsområde for naprapatene. Flere idrettsforeninger, klubber og lag er tilknyttet eller benytter naprapater til behandling og forebyggende tiltak, med godt resultat.

BEHANDLINGSMETODER

  • Manipulasjon er en teknikk der man med ulike behandlingsgrep normaliserer bevegeligheten og funksjonen i ulike ledd. Her bruker naprapaten veldig spesifikke grep, som utføres med høy hastighet, men med så liten kraft som mulig.
  • Triggerpunktsbehandling for å minske en viss type smerteutstråling. De spente muskelstrengene behandles med flere ulike metoder for å senke muskelspenning.
  • Mobilisering er en form for veldig spesifikk og leddnær tøyning som brukes for å normalisere bevegeligheten mellom ledd.
  • Muskeltøyning for å senke muskelspenning og øke fleksibiliteten.
  • Artikulering er en behandlingsmetode som brukes for å øke bevegeligheten i ledd. Behandlingsmetoden brukes ved behandling av ledd med reversibelt nedsatt bevegelighet. Dette kan komme pga langvarig inaktivitet som følge av skade etc.
  • Massasje av muskler og bindevev for å myke opp vevet, minske muskelspenning og øke blodsirkulasjonen.
  • Ergonomisk rådgivning både hva gjelder fritid og arbeidsplass.
  • Hjemmeøvelser/trening gir naprapaten til sine pasienter både for å forebygge og rehabilitere.

 

De fleste naprapater har også videreutdannet seg innenfor ultralyd, trykkbølge, nålebehandling osv.

Foto: Naprapathögskolan