Forside Aktuelt Naprapatene får offentlig autorisasjon i Norge

Naprapatene får offentlig autorisasjon i Norge

Som et resultat av budsjettforhandlingene mellom FrP og regjeringspartiene Høyre, Venstre og KrF, er det nå enighet om å gi naprapater og osteopater offentlig autorisasjon.

Naprapater får autorisasjon

Dette vil ha stor betydning for alle naprapater i Norge, og innebærer at naprapati blir en godkjent behandlingsform i norsk helsetjeneste.

– Dette har vi kjempet for i så mange år. At naprapatien nå endelig blir en naturlig del av helsetjenesten og får en beskyttet yrkestittel, vil bety utrolig mye for alle de naprapatene i Norge som har satset på dette yrket. Men den aller største seieren er til norsk helsetjeneste og alle pasientene som nå får et bredere tilbud av behandlingsformer for muskel- og skjelettlidelser, sier Mariann Fuglerud, generalsekretær i Norge Naprapatforbund.

 

 

Beslutningen om å innstille naprapatene til offentlig autorisasjon, skal formelt tas av Stortinget i forbindelse med behandlingen av statsbudsjettet for 2021. Men med støtten FrP nå gir til budsjettet, er det politisk flertall i Stortinget for en endelig budsjettavtale.

 

I oversikten over verbalforslagene det ble enighet om under budsjettforhandlingene mellom regjeringspartiene og FrP, står det:
«Stortinget ber regjeringen gi offentlig autorisasjon til naprapater og osteopater, samt ta en ny vurdering av om akupunktører skal autoriseres som helsepersonell. Inntil vurderingen av akupunktører er fullført skal momsunntak videreføres.»

For mer informasjon, ta kontakt med:
Mariann Fuglerud
Mob: 41600733
Epost: mariann@naprapat.org